SnoeiendoetBloeien

SNOEIWORKSHOPS FRUITBOMEN 

Heeft u fruitbomen die u zelf wilt snoeien of wilt u actief in de natuur bezig zijn en iets nieuws leren? Ook voor kleinere groepen of als teamuitje zijn mijn snoeiworkshops geschikt: leerrijk en lekker samen actief in de  buitenlucht.


In maart en  december geef ik snoeilessen aan kleine groepen van 8-12 deelnemers op een werkelijk prachtige locatie midden in de natuur en met inachtneming van de Corona-richtlijnen.


Op het perceel van een oude biologische boomgaard is de Beemster Bron gevestigd. Hier worden educatieve en ambachtelijke activiteiten aangeboden die het karakter hebben van "werkend leren" en passen bij de boomgaard en de Beemster. Met mijn snoeiworkshops maak ik deel uit van dit concept.


Na deelname aan de basiscursus heeft u bovendien de mogelijkheid om snoeipraktijkdagen te volgen. Deze zijn bedoeld om verder te oefenen, gezellig samen in de natuur te werken en de 900 oude karakteristieke perenbomen te onderhouden.


Verdiepende workshops en excursies zijn in ontwikkeling voor de gepassioneerde fruitboom-snoeiers.


Heeft u zelf een boomgaard of een andere locatie in gedachte, bent u met een (grotere) groep of wilt u een ander thema rondom de snoei van fruitbomen, dan is dit uiteraard bespreekbaar.

BASISWORKSHOP Het Snoeien van Fruitbomen

MEER INFORMATIE

LOCATIE

Zuiderweg 52B, 1461 GD Zuidoostbeemster

KOSTEN

Basisworkshop Snoeien van Fruitbomen 70 EUR

Praktijkdag 20 EUR

DATUMS EN TIJDEN WORKSHOPS

Helaas laten de Corona maatregelen op dit moment geen ruimte om de Basisworkshops door te laten gaan.

MAAR niet alle fruitbomen worden in de winter gesnoeid. Zo zou ik ook in de ZOMER een workshop kunnen houden op een locatie met bijvoorbeeld pruimenbomen. Ik heb de hoop dat tegen die tijd weer meer mogelijk zal zijn en ga daarom op zoek naar geschikte "oefenbomen". Ik zal hierover tzt berichten.


DATUMS EN TIJDEN PRAKTIJKDAGEN

Door Corona gaan we dit jaar zaterdag 13 maart met een aantal opgeleide vrijwilligers de perenbomen snoeien. Iedereen die mijn basisworkshop heeft afgerond komt als vrijwilliger in aanmerking. Neem contact met mij op en snoei mee voor een goed doel!

MEER VRAGEN? 

Bellen, sms, whatsapp: +31 6 57 89 66 82

INTERESSE IN SNOEIWORKSHOPS? 

U leert in 6 uur alles wat u moet weten om zelfstandig een jaarlijkse onderhoudssnoei van fruitbomen uit te kunnen voeren. Omdat ik met kleine groepen werk, is er tijd voor individuele vragen en voldoende aandacht tijdens het snoeien. Zo haalt u het maximale uit de workshop. Ik biedt dagcursussen doordeweeks en in het weekend aan. 


Inhoud:

 • Historie en ontwikkeling van fruitbomen
 • Groei, bloei en balans van een fruitboom
 • Toepassen van de 1-2-3 snoei methode
 • Bijzonderheden bij het snoeien van leibomen
 • Gebruik van het (juiste) gereedschap
 • Bemesting en natuurlijke bestrijding van luizen
 • Zelfstandig aan de slag in de perenboomgaard (praktijk)


Goed om te weten: 

 • Voor koffie, thee, water, fris en iets lekkers erbij wordt gezorgd
 • i.v.m. Corona, graag de lunch zelf meenemen, dat is veiliger.
 • Apropos veiligheid: veiligheidsbrillen zijn beschikbaar.
 • professioneel snoeigereedschap is beschikbaar; met uw eigen gereedschap werken mag uiteraard ook (snoei- , takkenschaar, zaag).
 • Zelf meenemen a.u.b.: tuinhandschoenen, vast en waterdicht schoeisel/laarzen, warme kleding, reservekleding, regenkleding en een goed humeur :-) !

Na het invullen van dit formulier komt u op mijn mailinglijst voor workshops en zal ik u op de hoogte houden over nieuwe datums, workshops en praktijkdagen. U ontvangt hiervoor een bevestiging per mail.

 
 
 
over nieuwe datums voor de Basisworkshop
over nieuwe datums voor Snoeipraktijkdagen
over nieuwe/verdiepende workshops
 
 
 

SnoeiendoetBloeien gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Akkoord