SnoeiendoetBloeien


Hallo, ik ben Sabrina van SnoeienDoetBloeien.Ik ben opgegroeid tussen de fruitbomen aan de voet van het Zwarte Woud. Als kind klom ik al met een emmertje om mijn middel in de kersenboom van mijn oma en haalde er kilo's kersen mee naar beneden. In mijn vrije tijd ben ik bij weer of geen weer in mijn eigen tuin aan het snoeien, hakselen, zagen, kloven, kanten maaien, ploegen, wieden, zaaien, oogsten en verwerken van groente en fruit. 


Ik werk op afspraak en neem voorafgaand aan het snoeien uw wensen op. Ter plekke bespreek ik altijd met u wat het plan van aanpak en het effect op uw fruitboom zal zijn. Tijdens het snoeien leg ik u desgewenst de belangrijkste regels van het snoeien uit,  geef ik advies over de verzorging van uw fruitboom en vertel ik, waarom snoeien zo belangrijk is voor de vitaliteit en productiviteit van uw fruitboom. Ook is een snoeicursus bij u thuis bespreekbaar.

Sinds 2019 ben ik verbonden aan het bedrijf Douwe Dokter, gespecialiseerd in de verkoop en het (ver)planten van karakteristieke oude fruitbomen. Douwe Dokter is de derde generatie fruittelers en dè specialist op het gebied van fruitbomen. Door mijn intensieve samenwerking met hem heb ik inmiddels veel kennis opgedaan over de snoei, bloei en groei van oude rassen en karakteristieke (oude) fruitbomen. 


Ik heb een BCB-certificaat boomklimmen wat mij in staat om veilig te werken in hoogstam fruitbomen.


Bij Douwe Dokter en op het perceel van een oude biologische boomgaard, bij de Beemstergaard,  organiseer ik regelmatig snoeilessen. Ik geef les aan kleine groepen van 8-12 deelnemers. De lessen bestaan allemaal uit een theoretisch gedeelte en vooral veel praktijk in de prachtige boomgaarden. Ik bied basisworkshops en verdiepende cursussen aan.

Meer informatie is onder het kopje workshops te vinden.